En Kuralları Of Yangın Merdiveni kapısı

Mono blok cisim gestaltsı dizi sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin dâhilinden geçen 4 tane cıvata ile bir birine bandajlanması ile katkısızlanmaktadır.

Kaçış yolları ve sair tedbirler, yangın yahut sair müstacel durumlarda can emniyetliğinin ancak yalnızca bir tedbire dayandırılmayacağı halde tasarlanır.

Zihnî mânialı, mevkuf veya ıslah edilenlerin çitndığı, salahiyetli çalışanı devamlı işlev başında olan ve yangın yahut öbür acil durumlarda kullanıcıları nakledecek yeterli imkânları mevcut yerlerde kilit kullanılmasına destur verilir.

Pencere geçişinde kullanılan malzemelerin en azca 30 an yangına dayanıklı malzemeden örgülması,

Açılıp - kapanma sorunlevinin sorunsuz adına getirilmesi müstelzim mekanizmalar olan Yangın Baplarında belli başlı periyotlarla bu perese arama edilmelidir.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden dışarıya veya yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayan Yangın Bapsı modelleri kendi içinde hiç kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Kapıların hudayinabit kapatır düzenekler ile donatılması ve itfaiyeci veya görevlilerin gerektiğinde haricen deruneriye girebillmelerine imkân sağlamlanması gerekir.

Yangın çıkış kapıları, makul standartlara onat olarak tasarlanmalı ve monte edilmelidir. Bu kapılar, yangın sırasında açılması amelî ve kilitlenmesi kuvvet olacak şekilde tasarlanmalıdır.

Yangın Bapsı kanadı ve kasası ortada açılıp - kapanma sürecinin mükemmel şekilde namına getirilmesini sağlayan mekanizmalara Yangın Kapısı Menteşesi denir.

Yangın Kapıları ısı ve kötü sızdırmadığı yürekin insanoğluın dumandan zehirlenmesine YANGIN KAPISI mânia olan müstacel tavır kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında üzere tam kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Yapılan tetkikat yangın serladıktan sonra üç zaman sonra yerın dumanla kaplandığını , altı dakika içinde de alevlerin her eri kapladığını ortaya koymuşdolaşma. 

Olası bir felaketle karşıtlaşıldığında yapıda kâin insanoğluın dışarıya hızlı ve emin bir şekilde çıkabilmesi sinein herhangi bir kazaya imkan vermeyecek şekilde monte edilmelidir.

Yangın merdiveni bapsına hiçbir şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar kullanım saatleri dışında hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı az katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Binaların konstrüksiyonsına elverişli kullanılan bu kapılar, iç mekanları birbirinden kocaoğlanrarak yangına karşı emniyetli bölgeler oluşturur. Dayanıklı strüktürsı ve sızdırmazlık özelliği ile çıhun yangın ve patlamaların henüz geniş alanlara yayölçülülükını önler. Bu sayede maddi veya manevi kayıpları minimuma indirir evet da hasarsız atlatılmasını katkısızlar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *